Strax före jul taggades jag i ett inlägg på Facebook av en vän. Inlägget handlade om att någon var på jakt efter hjälp med apputveckling. Eftersom jag tidigare utvecklat en del appar tänkte min vän att han skulle rekommendera mig och det tog inte många minuter förrän jag blev kontaktad av inläggets skapare.

Uppdraget som inläggets skapare beskrev var att på bara ett par dagar utveckla en prototyp av en app, som denne hade skissat fram funktionerna för i ett enkelt Powerpoint-dokument.

Uppdraget fick det att klia i de gamla utvecklarfingrarna och bara någon dag senare satt jag med en full utvecklingsmiljö för iOS och körde igång den första versionen av prototypen på min iPhone. Helgen ägnades sedan åt att finslipa flödena och fräscha upp kunskaperna om SwiftUI och bibliotek för att läsa QR-koder.

Deadline var ett viktigt möte med investerare kring lunchtid en tisdag, och tidigt den morgonen fick vi över den färdiga prototypen till kundens telefon, med alla funktioner i Powerpoint-presentationen och mer därtill.

Mötet gick bra och inför nästa år hoppas vi kunna ta prototypen till nästa nivå.

Om du är i behov av hjälp med apputveckling för iOS, hör gärna av dig!